2011. október 17., hétfő

Dugulás elhárítási fortélyok folytatása

Az ecet-szódabikarbóna páros
Az ecetes-szódabikarbónás keverék talán a leghatékonyabb a dugulás elhárítására, ráadásul még a lefolyóból áradó kellemetlen szagokat is megszüntetheted vele - arról nem is beszélve, hogy a pénztárcád mellett ezen szerekkel a csővezetéket is kímélheted. A mosdókagylók és kádak dugulásának megszüntetése érdekében egy tölcsér segítségével önts a lefolyóba fél pohár szódabikarbónát, majd egy pohár ecetet. Amikor a habzás alábbhagy, alaposan öblítsd át forró vízzel a lefolyót. Ezután várj öt percet, majd engedj rá bőségesen hideg vizet.

A sütőpor is segít
Ha éppen nincs otthon szódabikarbóna, a sütőpor is segít. Ebből azonban kétszer annyit használj, tehát egy egész pohárral szórj a lefolyóba, mielőtt beleöntenéd az ecetet.

Egyszerű konyhasó
A szódabikarbóna mellett a só is kiváló partnere az ecetnek, ha dugulás elhárításáról van szó. A sóból is félpohárnyit önts a lefolyóba, forró ecetből viszont kétpohárnyit. Ezután öblítsd le forró, majd hideg vízzel.

Makacsabb dugulás esetén a só és az ecet mellett szódabikarbónát is használj - ilyen a kádban a samponlerakódások és a haj okozta dugulás. Ám ezt is könnyen elháríthatod, ha egy pohár sót összekeversz egy pohár szódabikarbónával, majd hozzáöntesz fél pohár ecetet. Öntsd az oldatot a lefolyóba, várj tíz percet, majd öblítsd le két liter forrásban lévő vízzel. Végül addig engedd a csapból a forró vizet, amíg az akadálytalanul le nem folyik.

Trisó makacs lerakódások ellen
A háztartási boltokban kapható trisó a mosógép élettartamának meghosszabbítására is jó, de a makacs dugulást is feloldja. Önts egy egész flakonnyit a lefolyóba, hagyd állni egy éjszakán át, majd reggel öblítsd le egy edény forró vízzel.

Duguláselhárítás bóraxszal
A bórax hasznos szer, hiszen könnyedén eltávolíthatod vele a penészt a szövetekből vagy a makacs foltokat a szőnyegből. Ráadásul a WC tisztán tartásához és a dugulás elhárításához is használhatod.

Még mindig van a tarsolyomban néhány ötlet, hamarosan folytatás következik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése