2011. október 16., vasárnap

Dugulás elhárítási fortélyok








Duguláselhárítás házilag - Tökéletesen tiszta lefolyók egyetlen mozdulattal
Ne tárcsázd azonnal a szerelő számát, ha nem folyik le a víz a fürdőben vagy a konyhában! Néhány praktika is segít.
Hirdetés
A konyhában a zsír, az olaj, az ételmaradékok vagy éppen a kávézacc, a fürdőszobában a hajszálak, a szappandarabkák, a tusfürdő, vízkő és sampon okozta lerakódások a felelősek a lefolyók eldugulásáért. A dugulással ráadásul akkor is szembe kell nézned időnként, ha szűrőt használsz a kádban vagy a mosdókagylóban: az ugyanis csak a nagyobb ételmaradékok vagy a hajszálak ellen véd, a sampon vagy a vízkő ellen nem.

A lefolyócsöveket érdemes időnként kitisztítanod, hogy a lerakódásokat eltávolítsd, és ezzel megelőzd a teljes dugulást. A következő házi megoldásokat megelőzésképpen is használhatod, de segítenek akkor is, ha már egyáltalán nem megy le a víz a kádban vagy a mosdókagylóban.


Megelőzésként szódabikarbónával
A szódabikarbóna rendkívül hasznos szer: használhatod többek között vízkő ellen és a ruhák fehérítésére is. Emellett a lefolyócsövek karbantartásánál is nagyon hasznos, sőt, kisebb dugulások elhárításában is segít. Ha például csak nagyon lassan csordogál le a víz a mosogató- vagy a mosdókagylóban, akkor elsőként a szódabikarbónával próbálkozz. Öt evőkanálnyit keverj el két liter vízben. A keveréket forrald fel, és azonnal öntsd a lefolyóba - lehetőleg közvetlenül, ezért várd meg, hogy lefolyjon a benne lévő víz. Ez általában feloldja a lefolyócsőben lévő lerakódásokat. 

Legközelebb  folytatom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése