2011. április 9., szombat

Elfoglalt rohanó világunkban az idő pénz. Drága lett az energia is. Minden gyakorló háziasszony tudja, hogy a legkorszerűbb elektromos háztartási készülékekkel felszerelt lakás és konyha ellátása is rengeteg pénzt, energiát, időt emészt fel, különösen akkor, ha azt sem tudjuk hogyan oldjuk meg a problémát gyorsan, egyszerűen, házilag.
Azok az apró furfangok, melyekkel egyszerűbben, gyorsabban, olcsóbban és még a környezetet is kímélve megoldhatunk valamit, nem mindenki számára közismertek.
Remélem, hogy ezzel az oldallal segítséget adhatok, több – kevesebb új ismeretet adhatok. Lesznek benne olyanok, melyeket már nagyanyáink is alkalmaztak és olyanok is, melyeket megváltozott életformánk új anyagai, új kívánalmai hoztak létre.
 Az ajánlott segédeszközök olcsóak, jól beváltak, szinte alig van olyan háztartás, ahol nem találhatnánk meg őket. Néhány elfeledett szer – pl. ecet, szódabikarbóna, szalmiákszesz, stb. – melyekkel olcsóbban , a környezetet kímélve tarthatjuk rendben.
Mire gondolok?
Pl. elsóztam az ételt
Folt keletkezett az asztalterítőn
Rágógumi ragadt a gyerek ruhájába….stb.
Tematikusan , címkékbe rendezve találhatod meg a tippjeimet: Konyha, takarítás, stb.
Talán kedvet csinálok Neked ahhoz, hogy többször is benézz hozzám ezzel:

 Mindenki tudja, hogy a hangyák hasznos kis állatkák, hisz összegyűjtik a az elhullajtott morzsát, stb. Igen, ez jó a természetben, de senki nem örül, ha a lakásában jelennek meg. Hangyaporral, és még ki tudja mivel állíthatjuk meg őket, de ezzel az életüket is kioltjuk. Egy környezet és hangya kímélő módszert  szeretnék ajánlani
A trükk: a hangyák nem szeretik az uborkát, tegyél uborkahéját oda, ahonnan előjönnek és tuti elmennek..

2 megjegyzés:

  1. a levendula illatát sem szeretik
    sajnos a házikertben nagyon kártékonyak tudnak lenni, a levéltetvek igazi szaporítói,nevelői, édes-ragacsos ürüléküket nagyon szeretik. Akit érdekel, van radikálisabb módszer is, van amikor szükséges a bevetése

    VálaszTörlés
  2. Írtam egy hozzászólást, de küldéskor ellett valahová.
    A centrifugával macerás nagyobb mennyiségű lé készítése, mi, amikor sok almánk volt, répareszelővel leőröltük, majd szőlőpréssel kinyomtuk, gyorsan, tisztán. Az almarostot, ami a centrifugálás után marad, fel lehet használni lekvárnak, mi tavasz végén szoktunk málnát lefagyasztani, ezt összekeverve az almarosttal, nagyon finom lekvár lesz, lehet keverni más gyümölccsel is

    VálaszTörlés