2011. augusztus 10., szerda

Növényeink

Még nincs vége a nyárnak, vannak akik most mennek nyaralni. Ilyenkor mindig gond,  "Mi is legyen a virágokkal?" Az egyik heti lap böngészése közben találtam ezt a cikket.


Balkonnövények:
1. Árnyékoljunk. Rögzíthetünk föléjük lepedővásznat vagy nádrolót. ha ezt nem tudjuk megoldani, szedjünk borostyánlevelet és borítsuk be a balkonláda földjét.
2. A balkonnövényeknek több vízre van szükségük ezért nagyobb kannákba, ill. vödrökbe készítsük nekik oda a vizet. A spárgás/cipőfűzős módszer jól működik - egyik vége a vízben, másik beledugva a földbe -, de lehet néhány méternyi dréncsövet beszerezni - kertészeti szakáruházból -, amelyen keresztül egyenletesen jut el a víz a virág gyökereihez és nem elhanyagolandó szempont, hogy jövőre is használható.
Szobanövények:
1. Az elutazás  előtt 1-2 nappal süllyesszük a mozgatható cserepeket egy vödör állott vízbe úgy, hogy hogy a cserép pereméig érjen a víz. A föld egy-két óra múlva telítődik vízzel. Ezután emeljük ki a cserepet, burkoljuk be alufóliával úgy, hogy a növény szára szabadon maradjon.Ezzel megakadályozzuk, hogy a nedvesség elpárologjon.
2. Szórjunk rostos tőzeget a műanyag ládába és eresszünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Egy fél nap alatt a tőzeg a sokszorosára duzzad. Ebbe a nedves tőzegágyba helyezzük a cserepeket. A növények a cserép kifolyónyílásán veszik fel a vizet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése